Skåne är stängt på söndagar


Visst ser min semester till Skåne mysig ut? Regn och 12,5 grader. Riktigt mysigt det. Som tur var var det bara så när vi satt i bilen, så när vi kom fram var det vara kallt istället. Mycket bättre…

Men det var en skön semester ändå trots att det var kallt som om det vore vinter. Vi åkte till Kiviks marknad fyra dagar försent, vi åt massor med “nyttig” mat, vi tittade på bra film, vi tittade runt i Lund och vi tittade på min lägenhet där jag ska bo. Det är fastställt nu – jag ska bli en ghettoboy i Rosengård. Det låter värre än vad det är. Lägenheten var jättefin och området var lugnt och fint. Jag kommer trivas där. Dock var jag mest imponerad av tvättstugan, för där var tvättmaskinerna så att de automatiskt doserar tvättmedel och sköljmedel och för att boka tvättid använder man sin personlig ”dott” och bokar på en datorskärm på väggen. Hur hi-tech är inte det!? Jag kommer börja tvätta bara för att få använda bokningssystemet…

Receptionsisten på vårt hotell sa att Skåne är stängt på söndagar, och det stämmer verkligen. Det var otroligt dött! Inga folk och inga öppna butiker. Hur klarar de sig egentligen? Som den 08:a jag är vill jag att saker ska vara öppna. Hur ska man annars kunna handla saker? Det är ju jobbigt att behöva planera! (säger jag som är världens planeringsfreak)

Jaja… Nu är det bara till att börja packa, för jag måste ju få med mig allt ner till Skåne. Vore dumt annars…

Det var hur kallt som helst när vi åkte ner. Bara 12,5 grader!
 Vi stannade i Jönköping för att äta och på toaletterna var det antiknarkarlampor så jag var tvungen att fota mig när jag såg ut som en smurf.
Jag undrar hur de tänkte när de skrev öppettiderna på hotellet. Varför inte bara skriva öppettider för hela veckan istället?
Vi såg världens tråkigaste hästar på väg till Kivik. På vägen dit låg de i en hög och såg döda ut, och när vi åkte tillbaka hade alla ställt sig upp, men de stod helt stilla. Precis så som de gör på fotot. Det kunde lika gärna ha varit en film. Så stilla stod det.
Här kommer jag spendera fem år framöver!
På hemvägen ville Claudia ha polkagrisar, så vi åkte förbi Gränna och köpte det. Dock var det bara hon som köpte för varken jag eller pappa äter godis.

2 svar på ”Skåne är stängt på söndagar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *