Gratis tandvård till Sverige, tack!

Tänder_Dennis_Widmark

När slutade tänderna tillhöra kroppen? Vi har gratis sjukvård i Sverige, men för tandvård måste man betala och inte lite heller. Jag får inte riktigt det att gå ihop. Borde inte tandvård vara gratis det också, eftersom tänderna trots allt tillhör kroppen?

Jag har tänkt lite på hur det skulle vara möjligt med gratis tandvård, och det självklara svaret är trots allt skattehöjning. Ja, jag är emot Socialdemokraternas ständiga skatteökning, men för att få gratis tandvård tror jag ingen skulle ha något emot att höja skatten. Så extremt mycket skattehöjning kan det väl ändå inte vara? Sedan eftersom fler skulle besöka tandläkaren för att få vård, skulle det behövas fler tandläkare, vilket gör att det skapas fler jobb. Detta samtidigt som den svenska befolkningen mår bättre. Att ha dåliga tänder kan vara väldigt farligt och göra att man behöver uppsöka vanlig vård eftersom infektioner har spridit sig till resten av kroppen. Därför skulle man spara in pengar på sjukvård om det var gratis tandvård.

Slutsatsen är alltså att alla skulle tjäna på gratis tandvård. Det blir fler jobb, vi mår bättre och staten får in mer pengar eftersom det är fler som jobbar. Sedan vet jag ju inte om något av det här stämmer rent ekonomiskt. Jag är trots allt ingen politiker, men det är bara en tanke som har slagit mig. Något måste det väl ändå ligga i det, eller hur?

7 067 svar på ”Gratis tandvård till Sverige, tack!”