Därför får Unbreakable Kimmy Schmidt dig att skratta

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][kad_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Hl4bOuGNMwo” ]

 

Om du, precis som jag, lever på Youtube har du säkert märkt att Netflix har gjort reklam för deras nya serie Unbreakable Kimmy Schmidt, och tur är det. Om jag inte skulle ha sett reklamen skulle jag helt ha missat denna underbara serie. Jag har under påsken suttit och skrattat högt för mig själv till Unbreakable Kimmy Schmidt, vilket har resulterat i en och annan blick ifrån min pojkvän.

15 år i en apokalypssektsbunker

Unbreakable Kimmy Schmidt, skriven utav bland annat Tina Fey, handlar om Kimmy Schmidt som de senaste 15 åren har varit inlåst i en underjordisk bunker. Hon blev nämligen kidnappad tillsammans med tre andra kvinnor av en pastor med en apokalypssekt. Serien börjar med att de blir räddade från sekten och då får se att världen faktiskt inte har gått under. Efter en intervju i New York bestämmer sig Kimmy för att leva ett ”normalt” liv och väljer därför att stanna kvar i New York. Efter 15 år i en apokalypssektsbunker är dock Kimmys liv allt ifrån normalt, och hon gör sitt bästa under seriens gång med att försöka dölja sitt förflutna och smälta in i samhället. Något som inte går så bra.

Följ Kimmys resa till ett ”normalt” liv

[blockquote align=left]

…hon flyttar in

tillsammans med en misslyckad homosexuell

musikalartist i en källarlägenhet ägd utav

en till synes

knarkande, men trevlig, hyresvärd…

[/blockquote]

Du får genom serien följa med Kimmy i hennes försök till att leva ett normalt liv i New York, där hon försöker hitta bostad och jobb. Något som slutar med att hon flyttar in tillsammans med en misslyckad homosexuell musikalartist i en källarlägenhet ägd utav en till synes knarkande, men trevlig, hyresvärd. Det slutar också med att hon får jobb som assistent hos en överklassfamilj vars relationer inte fungerar, där frun även hon har ett förflutet att dölja.

Då Kimmy har suttit inlåst i en bunker, utan någon kontakt med omvärlden, är hon helt ovetande om allt som har hänt de senaste 15 åren. Du får därför följa med när Kimmy, helt utan referenser från de senaste 15 åren, blir ombedd att ta en selfie, använda en iPhone eller göra en spellista för sin 30-årsfest. Något som inte går allt för smidigt och därför skapar situationer där du kommer skratta högt för sig själv.

13 roliga avsnitt med Unbreakable Kimmy Schmidt

Med 13 avsnitt på cirka 25 minuter vardera har du därför cirka en eftermiddag att skratta till Unbreakable Kimmy Schmidt om du tittar på hela serien i en och samma sittning. Att du kommer se hela serien i en och samma sittning är inte helt omöjligt då det är väldigt svårt att slita sig ifrån serien. Unbreakable Kimmy Schmidt är en serie som får dig att bli glad, som dessutom är ett mycket bättre tidsfördriv än att scrolla på Facebook för 20:e gången på fem minuter.

Om du inte redan har skaffat ett Netflixkonto för att se på serier som Orange is the new black eller Doctor Who är Unbreakable Kimmy Schmidt den perfekta anledningen till att skaffa ett konto nu med detsamma!


Jag tänkte lite fel, så jag publicerade torsdagens blogginlägg en dag för tidigt. Det kommer alltså inte upp något inlägg imorgon.

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

10 svar på ”Därför får Unbreakable Kimmy Schmidt dig att skratta”

  1. Sv: Eller hur .. Jag är mäkta stolt över dessa 3 kamphundar.
    Haha och angående Disqus för kommentarer – Det är inte installerat för jag vet inte om jag ska älska det eller hata det haha!

    1. Det är klart du ska älska det! Tänk så mycket tid du sparar på att slippa skriva ”Sv:” på dina svar. Den tiden kan du istället lägga på att tvätta dina hundar istället. Se, bara fördelar 😉

  2. The online weed marketplace is in the midst of a rapid expansion. Given that marijuana is still not legal for recreational use in most states and remains illegal at the federal level, many consumers are turning to the internet to find trustworthy vendors. The most obvious reason why you should buy weed online is buy weed online because it’s discreet…….

  3. In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…..

  4. In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions..

  5. In Canada, the cannabis market is fragmented and confusing. Different provinces and territories have different rules about how old you need to be to buy weed, where you can buy it, and how much you can possess. As we’ve talked about, legal weed is a term used to describe cannabis West Coast Cannabis that is cultivated and sold legally under certain regulations and conditions…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *