Konsten att vara hobbystum

Hur mycket man än planerar kommer den där veckan. Veckan där man ska göra allt och helst vara klar med det så snabbt som möjligt. Den veckan har kommit för mig nu. Jag har två projekt som ska redovisas nästa vecka, och därför måste de vara klara den här veckan. För att få ihop det hela behöver det vara god kommunikation inom gruppen så att man kan vara så effektiv som möjligt. Detta är inte så krångligt. Om man kan prata vill säga…
Jag var förkyld hela förra veckan och var rädd att jag inte skulle kunna följa med på Kräftslaget med Centerstudenter till helgen, men tack och lov kryade jag till och kunde följa med. Under lördagkvällen märkte jag att min röst blev mörkare och mörkare och jag fick bara svårare och svårare att prata utan att rösten skar sig. Jag bestämde mig då för att lägga mig, för det gick inte att kommunicera. När jag vaknade dagen efter var jag fortfarande väldigt hes, men det gick att prata, men under dagen försämrades rösten tills det att den försvann helt, och där är jag nu. En vecka full av grupparbeten och jag har ingen röst att prata med. 
Jens är läkare, och han har gett mig stränga order om att inte använda min röst över huvudtaget förrän den har kommit tillbaka. Jag får inte ens viska. Jag har därför fått spendera de två första dagarna i skolan med att leka stum. Inte för att jag skulle få fram något om jag försökte prata, men ändå. Jag har därför gjort en ”så gör du”-lista för hobbystumma.
1: Om möjlighet ges, stanna hemma
Det är otroligt frustrerande att träffa på folk i skolan och inte kunna hälsa på dem, och så måste man hålla på att peka på halsen och munnen och försöka få personen i fråga att förstå att man inte kan prata. Därför är det skönt att vara hemma och arbeta istället så att man slipper känna sig dum.
2: Tacka Facebook!
När du har grupparbeten är det svårt att undvika att vara i skolan. Därför måste du kunna kommunicera med de andra gruppmedlemmarna på något sätt. Då finns det något så underbart som meddelanden på Facebook. Det man vill ha sagt kommer fram till alla samtidigt, och om du är snabb på att skriva blir konversationerna inte allt för hackiga.
3: Drick så mycket te du bara kan
För att försöka lugna ner halsen något ska du knarka liter med te. För tillfället dricker jag tre stora koppar med te om dagen, men jag tror att jag kommer behöva öka den dosen.
Förhoppningsvis kommer jag slippa behöva vara hobbyrum snart, men min röst har inte blivit det minsta bättre, så jag vet inte när den kommer tillbaka. Med tanke på att jag har två redovisningar nästa vecka tänker jag mig att det kan vara rätt bra om den har kommit tillbaka till dess. Det underlättar lite om man säger så.

11 svar på ”Konsten att vara hobbystum”

  1. Wow, fantastic blog format! How lengthy have you ever been running a blog for?
    you make running a blog glance easy. The entire look of your site
    is great, as neatly as the content! You can see similar here
    e-commerce

  2. Someone necessarily lend a hand to make severely articles I might state. That is the very first time I frequented your website page and up to now? I amazed with the analysis you made to make this actual publish incredible. Excellent job!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *