Hälsningsgillet och nattvalstuga med Centerstudenter

Jag har tidigare varit världens sämsta student. Jag har inte tagit till mig studentlivet det minsta. Jag dricker inte och jag här inte så mycket för att festa. Om jag var riktigt duktig var jag ute på nation högst två gånger per år. Det skulle vanliga studenter lätt ha hunnit med på en onsdag. Nu har det dock blivit ändring på saker och ting. Jag har nämligen gått med i Centerstudenter.

Centerstudenter är en studentorganisation under Centerpartiet som främjar studentfrågor. Vår slogan är “Centerstudenter – för en utbildning som leder till jobb!” och det som står på vårt material är “Har du köat till mikron i tre år? Då ska du inte behöva köa på arbetsmarknaden.” Jag hoppas det framgår lite bättre vad vi håller på med och står för.

Hur som helst… Varje terminsstart här i Lund har vi något som kallas för Hälsningsgillet. Det är en mässa för nya studenter där alla studentorganisationer och annat studentrelaterat är representerat för att studenter ska hitta något trevligt att bli aktiv i. Därför stod även vi i Centerstudenter där och informerade. (Behöver jag nämna att jag som sagt går mitt femte år på universitetet, och det här var första gången jag var på Hälsningsgillet? Som sagt, världens sämsta student…) Vi delade ut matlådor med foldrar och godis i. Vi hade 600 stycken, vilket vi hade räknat med skulle räcka, men de tog slut hur snabbt som helst. Vi fick därför springa ner till kontoret för att hämta fler foldrar. Vi kanske hämtade 500 stycken extra foldrar, och när Hälsningsgillet var slut hade vi bara fem stycken kvar. Man kan med andra ord säga att det gick väldigt bra.

Det var väldigt roligt att stå där på Hälsningsgillet. Folk var så himla intresserade. Jag antar att det kan bero på att det är val snart, för tydligen brukar det inte vara ett sådant här tryck på politiska organisationer annars.

Efter Hälsningsgillet ställde jag mig i Centerpartiets valstuga, och när jag stod där kom Folkpartiet fram och sa ”Vill ni vara med på att ha nattvalstuga med oss? Det är klart ni ska!”. Vi kunde ju inte vara sämre än dem, så vi hängde på. Det blev väldigt mysigt. Vi satt där och drack te fram till klockan tre på natten och lyssnade på musik. Man kan tycka att det är meningslöst att ha öppet på natten, men faktum är att det kom ändå en del folk och pratade med oss. Det blev även mycket längre samtal än vanligt då folk dels kanske inte var helt nyktra och för att folk hade tid.

Nä, nu ska jag sluta tjata om politik för er, så jag ska ner och avreagera mig i valstugan istället. Ni är varmt välkomna dit!

Ps. Jag har bloggat nu. Är du nöjd nu mamma!?

2 svar på ”Hälsningsgillet och nattvalstuga med Centerstudenter”

  1. Wow, wonderful blog format! How long have you been running a blog for?
    you made running a blog look easy. The entire look of your web site is fantastic, as smartly as the content!

    You can see similar here dobry sklep

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *