Gästbloggare: Mattias Uttke – Valen vi gör

Gammal nog att känna sig mossig och ung nog för att kunna uppskatta Liseberg, jag heter Mattias och är en ingenjörsstudent på Lunds tekniska högskola, ni vet den där skolan Dennis går på? I samma klass till och med! Jag tänkte skriva ett inlägg här åt er.
De år som passerat sedan din första skoldag, arbetsdag eller bara din första dag har kanske varit många, kanske varit få. Men det som binder oss alla samman är spänningen inför det nya, spänningen för att kasta sig ut ur sin komfortzon och ta sig an nya utmaningar. Mina år har varit mer än många, färre än flesta och varje har levererat nya utmaningar. Jag ska berätta lite för er om mitt senaste. Tre år in på Lunds tekniska högskola så har jag fått nog, det känns instängt och stagnerat. Studielivet har och ger fortfarande mig väldigt positiva känslor men just det här året behövde jag en omstart.Vårt grannland i väst gav mig arbete och något som akademiker uppskattar, en chans att arbeta med något annat än huvudet. Vintern i norden närmar sig och med mer pengar i plånboken och skägg på hakan så ger jag mig ut i världen. Nu ska jag inte älta en romantiserad bild av resandet och personerna man möter, ni som gjort det vet att det är awesome och ni som kommer göra det ”are in for a treat”. Insikten om hur stor världen är känns som vi nordmän definitivt har en uppfattning om, vi har trots allt kartor, eller hur? Det många kanske inte har en uppfattning om är hur stor DU blir inombords efter att ha sett med egna ögon hur stor omvärlden är. Skillnaden mellan att veta och förstå är hårfin men gapet kan lika gärna vara Grand Canyon. Jag fick upp mina ögon, jag känner mig bättre angående kommande hinder och jag vill definitivt rekommendera resande som ett sätt för er att förbereda er för livets alla twists and turns. För er som ska påbörja något nytt, skolstart, jobbstart, arbetslöshetsstart vilket nytt kapitel som helst i era liv så vill jag att ni ska ta er an dessa utmaningar med öppna ögon och sinne. Man behöver inte resa till världens ände för att se världen men man måste ha en positiv inställning. Ta er en minut, timme eller time of your choosing och fråga er själva om ni har ett öppet sinne, because if you don’t, maybe you are missing out on something.

Try all the icecream flavors.
 // Mattias Uttke

Ett svar på ”Gästbloggare: Mattias Uttke – Valen vi gör”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *