Vi gillar Tyresö. Här är livet härligt.

Finns det något bättre än att komma hem dit man har vuxit upp? Tyresö må vara min hemkommun, och folk kan tycka det är tråkigt, men Tyresö är verkligen min favoritplats här på Jorden. Tyresö har skog, hav, ett slott, forsar, sjöar, ängar… Ja, nämn något så finns det säkert här. Det är helt enkelt hur fint som helst här, och speciellt nu på sommaren. Men Nyfors på vintern är svårt att slå det med.

Som liten får man lära sig en sång i skolan och på dagis som mer eller mindre är propaganda för Tyresö. Den går så här:

”Havet och skogen. Å alla blommorna. Vi går på ängen barfota du och jag. Vi gillar Tyresö. Här är livet härligt. Bom dia di. Bom dia di. Bom dia di. Bom dia di… ”


Den slingen sjunger man sedan om och om igen. Det är inte konstigt att den har satt sig och att vi Tyresöbor tycker om Tyresö.

Bilden ovan är på trädgården hemma hos pappa. Detta är bara en liten del, men den är väldigt fin tycker jag. Pappa är en trädgårdsnörd, så det är ingen vanlig svenssonträdgård vi har inte.

Nu ska jag i alla fall cykla iväg till Tyresö slott och mysa med en bok hela eftermiddagen. Räkna med att det kommer komma en hel del bilder från Tyresö den här veckan, men det tror jag att ni överlever.

5 svar på ”Vi gillar Tyresö. Här är livet härligt.”

  1. Jag får komma ut och hälsa på någon gång sen när jag är hemma i stockholm igen 🙂 och du är där förståss! / Bonnie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *