Vinst på YESS i Riga

Förra veckan spenderade jag på kursen YESS, Youth Entrepreneurship Summer School, i Riga. Kursen gick ut på att ta en affärsidé och utveckla den så mycket som möjligt under veckan. Man fick därför i början av veckan pitcha sina idéer och sedan fick man välja vilken idé man ville jobba med. Taavi, till höger i bilden ovan, pitchade en idé om att lära ut psykologi och jag, Gustav och Mari valde att vara med i hans grupp.

Under veckan hölls det en mängd föreläsningar som skulle hjälpa oss med att utveckla våra idéer. Bland annat höll två av mina lärare från Lund föreläsningar som uppskattades väldigt mycket av deltagarna. Det känns rätt bra, för det visar på att utbildningen jag går på håller hög kvalitet. Vi tog i alla fall våra nyvunna kunskaper från föreläsningarna och började jobba. Och jobb blev det! Det var schemalagda tid i skolan från 9:30 till 21:00 varje dag, men det blev snarare att man stannade kvar i skolan till elva på kvällen. Den sista dagen innan presentationen gick jag inte hem från skolan förrän halv ett på natten. Det skulle ALDRIG ha hänt i Sverige. Jag behöver min sömn, men där i Riga kunde jag lätt klara mig på sex timmar sömn om natten och dessutom vara pigg under dagen. Jag till och med vaknade av mig själv innan väckarklockan ringde.

Allt detta arbete gav dock utdelning. Vår grupp vann nämligen pris för ”Best Progress”. Saken var den att vi började arbeta med en ytterst diffus idé medan de andra grupperna mer eller mindre hade färdiga koncept. Att vi inte kom på vår slutidé förrän dagen innan presentation verkar bara ha varit till vår fördel för att vinna.

Det tråkigaste med allt arbete var dock att jag knappt fick se något av Riga. Vi hade en 20 minuter lång promenad från hotellet till skolan, och det var den enda motionen och sightseeingen jag fick under veckan. Jag lyckades dock ta lite bilder en morgon. Det är alltid något.


Några coola skyskrapor de byggde bredvid vårt hotell

Floden vi gick över för att komma till skolan

Jag visste att Swedbank fanns i Lettland, men inte att de var så stora. Precis vid vårt hotell hade de till och med en stor skyskrapa helt för sig själva.
Bron vi gick över varje dag där cyklisterna körde i fel riktning och som galningar

Även i Riga behöver man rengöra fönstren

Rökning var tydligen en hobby många ägnade sig åt

Stockholm School of Economics in Riga är lite finare än LTH där jag pluggar om man säger så

Jag fick också tillfälle att ta mammas nya favoritbild på mig. 

6 svar på ”Vinst på YESS i Riga”

  1. Pingback: 3tanzania

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *