Klarvaken mitt i natten


Hur ofta är det så att man vaknar mitt i natten och önskar att klockan vore mer så att man kan gå upp? Inte särskilt ofta, eller hur? Vanligtvis önskar man att man skulle kunna få sova en timme extra eller tre. Så var dock inte fallet för mig inatt. Jag vaknade klockan 03:05 och var klarvaken. Det var totalt omöjligt för mig att somna om under en timme. Jag bara låg där och ville gå up men visste att jag inte skulle klara av dagen ifall jag bara hade sovit i fyra timmar. Till slut somnade jag i alla fall om och sov i drygt två timmar till för att sedan gå upp 05:43. Även då var jag klarvaken.

Vad är det som är fel på mig egentligen? Jag vet efter 24 år av studier att jag behöver mer eller mindre exakt 8,5 timmars sömn. Om jag får mindre än så glömmer min kropp hur det är att vara människa och ser istället ut som på bilden ovan. Men inatt klarade jag mig på sammanlagt sex timmar, och då hade jag ändå tagit en timmes ”paus” mitt i. Jag kan ju alltid hoppas att min kropp har programmerat om sig och istället klarar sig på sex timmar. Det är 2,5 timmar extra om dagen som jag kan hitta på något annat istället. Det skulle vara riktigt skönt det…

10 svar på ”Klarvaken mitt i natten”

  1. Ibland har man såna stunder. Jag däremot har så varje natt. Jag avskyr nätterna och vill bara att de sa ta slut. Så jag önskar att klockan vore mer så att jag kunde gå upp… Men självklart har jag stunder då jag önskar att jag fick sova lite mer. Men sömn är viktigt. Det är faktiskt ytterst sällan jag sover 8 timmar, oftast brukar det vara mycket mindre. Jag vet faktiskt inte varför.. Men jag hoppas det för något bra med sig, haha 🙂

  2. Svar: Jag har aldrig mediterat faktiskt. Vet bara att jag avskyr nätterna. De är så långa och jobbiga. Vissa nätter sover jag hela natten, vilket är underbart. Men andra nätter har jag sjukt svårt att sova och då blir natten så dryg. Så det är väldigt ofta som jag avskyr natten. Men jag hoppas det vänder snart. Fas jag tror det handlar mycket om min sjukdom. Huvudvärken är som värst just på nätterna, så det kan vara därför också. Minns faktiskt inte vad jag tyckte om nätterna innan jag fick min sjukdom. Lite sorgligt. Men jag hoppas att jag en dag uppskattar nätterna! 🙂

  3. Svar: Jag har har många olika sorters huvudvärk, men inte hortons, och det är jag glad över. Från början trodde läkarna att det var det, men det visade sig att det inte var det. Jag har testat äta enligt LCHF, men det funkade inte. Det gjorde det bara värre. Jag har inte testat magnesiumtillskott, men däremot massa andra tillskott som inte har hjälpt. Jag har testat så otroligt mycket under de här åren att jag inte ens minns vad jag har testat. Men hittills har inget hjälpt. Det är bara att acceptera att vissa dagar är bättre än andra, men jag hoppas att det i framtiden ska finnas ett läkemedel mot just min typ av huvudvärk. 🙂

  4. Sånt är så störigt när man är klarvaken mitt i natten när man behöver sova. Hoppas du inte är jätte trött nu 🙂

    Just nu har jag en juniutmaning på bloggen, där 15 olika personer fått chansen och svara på 5 frågor jag bestämt och få tipsa om två bloggar 🙂 De dyker upp vid midnatt varje dag 🙂

  5. Pingback: 3prattle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *