Jag är trött på min kropp

Jag är trött på min kropp. Den är inte så som jag är van att den är. Det senaste året har jag bara låtit den förfalla, och skyllt på att jag har haft mycket i skolan och att jag har varit sjuk (vilket i för sig stämmer), men jag har även varit lat. Otroligt lat. Dock har detta inte stört mig överdrivet mycket. Visst, jag har märkt att jag har blivit tjockare, men det har varit skönt att inte behöva träna. Det ändrades idag.

Jag skulle stå på händer tillsammans med Jenny, men när jag väl stod uppe på händer märkte jag att jag inte orkade stå kvar. Mina armar var alldeles för svaga. Min kropp orkar inte av någonting alls i jämförelse vad den gjorde förut. Det blev lite som en väckarklocka. Är det så här jag vill ha det? Svaret är självklart nej.

Jag vill vara vältränad, hälsosam och snygg. Jag vill vara en av dem som folk tittar på i smyg när de går förbi på stranden. Jag vill vara stolt över min kropp, men det är inte så lätt att få tillbaka kroppen jag hade förut. Jag har världens latmask boende i mig. Därför funderar jag på att utmana mig själv och ta bloggen till hjälp. Om jag skriver om min träning varje dag, kommer jag till slut känna mig tvingad att träna för att kunna skriva om träningen och på så sätt träna mer. Det blir som en ond cirkel fast tvärt om. Dessutom kan ni skälla ut mig ifall jag inte har skrivit om att jag har tränat, och på så sätt får jag ångest och går och tränar. Låter det som en bra idé? Något att satsa på?

Nu ska jag i alla fall ut och springa och känna mig hälsosam. Jag måste ändra på min livsstil. Jag vill orka med mitt liv igen. Den här kroppen jag har nu är inte min. Den är någon annans. Någon som inte tycker om att idrotta. Bäst att börja matcha min kropp med mina intressen, tycker ni inte?

13 svar på ”Jag är trött på min kropp”

  1. Oj, vilket tråkigt initiativ.
    Herregud, träna för att det är skönt och för att du mår bra av det. Inte för att ”folk ska kolla efter dig på stranden”.
    Patetiskt!

  2. Svar Anonym: Som du ser så har jag skrivit att jag vill bli hälsosam och må bra med mig själv, vilket jag tolkar som att må bra och vara nyttig. Inte bara för att bli snygg…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *