Veckan då jag uppmuntrade barnarbete

Det är inte varje vecka man uppmuntrar till barnarbete, men en sådan vecka har den senaste veckan varit. Visserligen inte i sin traditionella benämning men fortfarande barn som sätts i arbete. Veckan har även innehållit morotsansikten, kofotografering och promenader.

Dennis Widmark med morotsansikte

Veckan började med att jag kom på att man kan ändra inställningarna på sina bilder i Instagram, vilket resulterade i att jag tog fram mitt alldeles egna ”morotsansikte”-filter.

Orangea Ideon Gateway

Under en cykelresa hem från stationen cyklade jag förbi Ideon Gateway som ändrar färg beroende på hur solljuset reflekteras mot den.

Solnedgång i Småland under Påsken

Påsken firades hemma hos min pojkvän i de Småländska skogarna.

Te i morgonsolen

Eftersom jag alltid går upp mycket tidigare än alla andra satt jag och hade en mysig morgon med en kopp te i väntan på att äta frukost med de andra.

Hårig vilande ko i Småland

I byn där min pojkvän bor finns det en bondgård med jättesöta kor. Vi brukar gå förbi och fotografera dem.

Hand på gran med årsringar

Vi hittade lite nedhuggna träd under en av våra promenader.

Miniatyrstädsätt som uppmuntrar till barnarbete

Påsken spenderades även på barnkalas hos en liten pojke som älskar dammsugare och golvmoppar. Han fick därför ett miniatyrset av en städvagn med sopborstar, en golvmopp och en skurhink. Han spenderade därför hela kalaset med att städa överallt. Det är inte ofta man uppmuntrar till barnarbete, men i det här fallet var det en önskan från barnet själv.

 

6 svar på ”Veckan då jag uppmuntrade barnarbete”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *