Min debut som centerpartist i Regnbågsfestivalen

Foto av Tomas LePrince

I hela tre dagar har jag varit registrerad centerpartist. Det var nämligen för tre dagar sedan som jag gick med i Centerstudenter. Jag pratade med den trevliga Lisa Holmgren på Pride i Stockholm, och hon tipsade mig om Centerstudenter (Hon ställer för övrigt upp i valet till landstingsfullmäktige i Stockholm, så om du bor där kan du rösta på henne), och eftersom jag röstade på Centerpartiet i EU-valet tänkte jag att jag kunde gå med. Hur som helst kan jag inte påstå att jag har sådan stor koll på hur det är att vara aktiv centerpartist efter mina tre dagars erfarenhet. Jag fick dock tipset om att gå med i paraden idag under Regnbågsfestivalen i Malmö, så dit åkte jag.
Efter att ha tryckt i mig den obligatoriska salladen från Coop/Ica, det har blivit min standardlunch när jag är ute och far runt, gick jag till Anna Linds plats och letade efter en traktor. Det var nämligen det jag hade fått berättat att jag skulle leta efter. Efter lite letande hittade jag till slut traktorn, en fin grön med regnbågsflaggor på sig. Eftersom det är valkonvent i Stockholm för Centerpartiet och Centerstudenter, och att CUF har turné i Skåne, var i princip alla skånska centerpartister borta. Därför var vi inte så många som gick i paraden, men vi hade en traktor som alla åskådare tyckte om, så det vägde upp.
Om jag ska vara helt ärlig kändes det rätt konstigt att gå där i paraden. Det hade inget med att gå med centerpartiet att göra. Det var mer att efter att ha varit uppe på Stockholm Pride förra veckan, där det stod 600000 personer längs gatorna, och sedan komma till paraden i Malmö, där det inte var fullt lika många, blev känslan lite ”jaha”. I Stockholm var det ett väldans drag men i Malmö var det inte samma grej. På många ställen var det helt tomt längs gatorna. Kanske var det så att man hade gjort paradsträckan lite för lång eller att vädret inte var det bästa? Inte vet jag. En annan sak jag också tyckte var konstig var att det inte fanns några avspärrningar. I Stockholm spärrar de i princip av hela innerstan och bilar och bussar får skylla sig själv om de inte har sett all information om att inte åka i Stockholm just den dagen. I Malmö var det långa köer av irriterande bil- och bussförare som lite då och då åkte rätt igenom tåget. Jag kan förstå att bilisterna kan ha missat, men det måste väl ändå ha funnits en dialog mellan arrangören och bussbolagen om att bussarna inte kan åka genom stan under några timmar? Tydligen inte…
Okej, efter kritiken måste jag ändå säga att det var väldigt roligt att gå där i paraden som centerpartist, trots att det inte ser ut som att jag tyckte det på bilden. Jag har även blivit positivt överraskad av det varma välkomnandet jag har fått från diverse centerpartister. Jag tror nog att jag kommer trivas alldeles utmärkt i Centerpartiet jag.

32 svar på ”Min debut som centerpartist i Regnbågsfestivalen”

  1. Reading your article helped me a lot and I agree with you. But I still have some doubts, can you clarify for me? I’ll keep an eye out for your answers.

  2. Wow, amazing weblog layout! How long have you been blogging for?

    you made running a blog glance easy. The whole glance of your site is excellent, as smartly as the content!
    You can see similar here sklep online

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *