Jag tycker om att påverka folk

En av mina favoritaktiviteter är att hjälpa folk. Självklart beror det helt på vad det är för typ av hjälp. Om någon skulle be mig att diska i en timme eller ta hand om någons barn, skulle jag med största mjöliga sannolikhet inte vara så glad med att hjälpa till. det jag snarare tycker om är påverkan jag har på folk, att jag hjälper dem bli bättre eller komma på vad de vill. Därför har jag de senaste tre åren varit studentambassadör för LTH där jag studerar.

En studentambassadör åker runt i Sverige till skolor och olika utbildningsmässor för att informera om de olika utbildningarna vi har på LTH. Det är lika roligt varje gång när man ser någon ungdom gå runt och se allmänt förvirrad ut, och när man sedan har pratat med dem ser de mycket gladare ut. Jag har dock aldrig haft möjligheten till att få reda på om de jag har pratat med faktiskt har sökt in till min utbildning eller inte. Inte förrän nu vill säga.

Igår fick jag ett sms från en tjej jag pratade med på Sacomässan i Stockholm, på öppet hus i Lund och som jag dessutom har visat runt på skolan. Hon sa att hon hade kommit in på Maskinteknik med Teknisk Design, som är utbildningen jag går på, och hon undrade om jag hade något tips om bostad här i Lund. Jag blev så glad när jag fick smset. Det visar att det jag gör faktiskt hjälper. Jag står inte bara där och pratar utan jag påverkar verkligen folk.

Det tråkiga med det hela är att jag bara har ett år kvar att vara studentambassadör på. Sedan har jag studerat klart och ska ut i arbetslivet. Det kommer verkligen bli tråkigt då jag verkligen gillar det jobbet jag har. Jag får se till att kunna påverka på något annat sätt. Någon som har något tips på hur jag kan gå tillväga?

5 svar på ”Jag tycker om att påverka folk”

  1. Härligt och kunna hjälpa till 🙂 Skall fundera och se om jag kan komma på något hur du kan hjälpa till även när du slutat! 🙂

    Ja, så hoppas de andra skickar in sina texter så jag slipper knopa ihop något kasst själv… 🙂

    nej jag själv känner att det blir för mkt press att alltid ha något som återkommer varje måndag, känns mkt bättre när det är spontant och så tröttnar man inte själv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *