Gå över till syntetisk division?

Efter gårdagens matteföreläsning har jag blivit helt beroende av syntetisk division. Dock kunde jag fram till igår inte använda metoden mer än för division med en term av första graden (nördfaktor på hög nivå här känner jag…), men när alla blev imponerade över hur jag gjorde kände jag mig tvingad att lära mig. Jag måste visa att jag kan, eller hur? Därför blev det till att googla, men det var inte det enklaste. Syntetisk division används inte i Sverige, och därför finns det knappt något skrivet om det på svenska. Bara det att mitt inlägg om syntetisk division kommer upp som fjärde sökresultat säger rätt mycket. Till slut hittade jag i alla fall ett fint dokument på engelska som förklarar metoden jättebra, och jag har provat den på alla mattetal i min mattebok och kommit fram till att den fungerar.

Det känns rätt roligt att det har blivit en grej av det hela. Jag har fått en kommentar på bloggen av min mattelärare där hon frågade hur man gör och var hon kan läsa om det, och folk har frågat mig idag var de kan lära sig. Tänk om det blir så att LTH går över till syntetisk division. Det skulle vara coolt det!

Ett svar på ”Gå över till syntetisk division?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *