Vad ville ni bli när ni var små?


När jag var liten ville jag bli konstnär och trädgårdsmästare. Jag satt alltid och ritade och hade mitt rum fullt av växter. När de andra barnen fick en 20-lapp av sina föräldrar för att köpa glass tog jag min 20-lapp och köpte en kaktus på Konsum, men när jag växte upp tappade jag båda dessa förmågor. Jag slutade intressera mig för växter, och jag blev inte särskilt bra på att rita som ni ser. Jag bestämde mig därför för att bli arkitekt, för jag har alltid älskat arkitektur, och det var detta som fick mig att vara så målinriktad i skolan. Det krävs toppbetyg för att komma in på arkitekturlinjen, och därför pluggade jag så mycket jag bara kunde för att få bra betyg. Dock kom jag på för ett och ett halvt år sedan att man kanske borde vara bra på att rita om man ska bli arkitekt, och där försvann mina arkitektplaner. Istället bestämde jag mig för att bli civilingenjör och hålla på med produktframtagning, och det är där jag är nu. Nu blir det civilingenjörsprogrammet med teknisk design på Lunds Universitet.

Är det inte lite roligt ändå hur ens drömmar kan ändras så mycket? Visst, mina drömmar har alltid varit lite konstnärligt lagda, men det är fortfarande helt olika yrken. Dock har jag aldrig, som andra barn, drömt om att bli typ astronaut, filmstjärna och sådana yrken. Vad ville ni bli när ni var små?

4 svar på ”Vad ville ni bli när ni var små?”

  1. Det var väl bara de där vanliga jobben som alla ville bli. Delfinskötare, veterinär, kändis, ja sånt typ 😛
    Nu har jag ingen aning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *