Jag heter Lillefar. Vad heter du?

Namn kan vara något otroligt roligt och samtidigt bland det tråkigaste som finns. Personligen tycker jag att man ska döpa sina barn till något speciellt. Det finns alldeles för många som heter Alexander och Sara (Jag heter själv Alexander i mellannamn), och i längden kanske det blir lite tråkigt. Nu säger jag inte att det är något fel på dessa namn så ta inte det här som något påhopp. Jag säger bara att vi kanske borde förnya oss lite. Vi borde göra mer som kändisar och döpa våra barn till otroligt originella namn och sedan dämpa oss lite. Då blir det nog bra tror jag.

Själv heter jag Dennis Alexander Lillefar Widmark. Jag är en av fyra i Sverige som heter Lillefar, och jag älskar mitt namn. Jag kommer ta vara på Lillefar och döpa mina söner till det i mellannamn vare sig min man vill det eller inte. Det känns skönt att heta något som inte alla andra också heter. Dock skulle jag ha hetat Rabalder i förnamn om pappa skulle ha fått bestämma. ”Men då kan ju barnen kalla honom för Rabbe”, sa han, men mamma sa emot. Min lillasyster Claudia heter Aleta och Lillemor i mellannamn, och Aleta heter bara 19 personer i Sverige. Jag och Claudia är därför ett par. Jag är Lillefar, och hon är Lillemor. det finns nämligen en tanke bakom detta. När våra föräldrar dör är det vi som tar över. Jag tycker att detta är en väldigt fin tanke, och därför kommer jag verkligen inte byta mitt namn. Dock finns risken för att Claudia kommer att göra det för hon verkligen hatar sina namn, men jag hoppas verkligen att hon inser att hennes namn är väldigt fina och har en mening.

49 svar på ”Jag heter Lillefar. Vad heter du?”

  1. Vad roligt! Att ha en tanke med namnen gillar jag. Sen tror jag att vissa inte gillar om de får ett väldigt originellt namn, det beror lite på personen och det vet man inte när de är bebisar. Egoinas riktiga namn betyder ”drottning”, det tyckte jag var passande. 😉

  2. Coolt att heta lillefar. Jag heter Emma Sofia Maria och Maria ska jag låta gå vidare, för det har funnits i några generationer nu 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *